Duurzaam product

Heb je één van de volgende reststromen uit de woonsector, die je circulair wilt inzetten?

  • Woontextiel
  • Wandbekleding / behang
  • Vloerbedekking
  • Hout
  • Verf
  • Leer

Wij gebruiken deze, al dan niet in een mix, om voor jou nieuwe producten te maken.

Heb je andere materialen die je niet meer gebruikt? Wil je ze niet weggooien, maar liever recyclen? Zou je het waardevol vinden om deze restmaterialen in een andere vorm of functie terug te zien in jouw (werk)ruimte?

Dat kan!

Wat is een duurzaam product?

Restmaterialen, samples en afgekeurde partijen uit de woonbranche kun je weggooien, alleen is het veel duurzamer om ze een nieuw leven te geven. De vorm kan veranderen en ook de functie.

Door een nieuwe toepassing te vinden voor de restmaterialen, creëer je een duurzaam product. Je kunt het zien als ‘opgewaardeerd’ afval dat een nuttig doel krijgt of een waardevol item wordt voor jouw (werk)ruimte. We noemen dit ook wel upcycling van restmaterialen

Enkele voorbeelden van duurzame producten

Voor wie maken wij duurzame producten?

Steeds meer mensen die werkzaam zijn binnen uiteenlopende organisaties in Nederland weten dat No Waste Decoration werkt met materialen die al voorhanden zijn. We hebben de restmaterialen bedrijven en uitgelopen collecties van diverse merken mogen upcyclen naar duurzame producten. En/of ruimtes daarmee opnieuw ingericht. Bekijk ons portfolio om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Portfolio duurzame producten

Waar dragen duurzame producten aan bij?

Buiten het feit dat restmaterialen niet in de container verdwijnen en een nieuw leven krijgen, bieden de duurzame producten de organisatie die dit traject starten nog veel meer voordelen. Je zou het zo kunnen zien. De omgeving waar je woont of werkt, is als het verlengde van je lichaam. Wanneer de duurzame producten in deze ruimte en de aankleding van deze ruimte past bij wie je bent en wat je wilt uitdragen als persoon of organisatie, dan voelt men dat het verhaal dat je vertelt ook werkelijk klopt. Dit schept vertrouwen en dat is de basis voor een goede samenwerking.

De producten:

Duurzame producten en hun verhaal

Hoe maken wij duurzame producten?

Wij maken duurzame producten door restmaterialen te upcyclen. Dit is een vorm van recyclen waarbij één of meerdere restmaterialen worden verwerkt in nieuwe unieke producten die je zelf weer kunt gebruiken of verkopen. Met upcyclen werk je mee aan het sluiten van de kringloop.

Producten worden niet weggegooid, maar worden juist hergebruikt en dat is waar wij van No Waste Decoration naar streeft. We verwerken (interieur) reststromen van bedrijven, winkels en groothandel tot duurzame producten of decoraties. Dit eindproduct wordt verkocht, gebruikt als interieurdecoratie of gegeven als personeels- of relatiegeschenk.

Enkele voorbeelden van restmaterialen

Waarom maken wij duurzame producten?

Wij van No Waste Decoration zijn ons bewust van de groeiende stapel afval in de wereld en willen graag om die reden het volgende bereiken met het creëren van duurzame producten uit restmaterialen:

Uiteindelijk gaat het om het verbeteren van de wereld. Bewust omgaan met de middelen die we tot onze beschikking hebben en leven met zorg en aandacht voor elkaar en de natuur.

Wie maken er bij No Waste Decoration duurzame producten?

Als Upcycling Designer overzien wij het gehele creatieve proces van A-Z en bedenken welke duurzame producten van toegevoegde waarde zijn voor jouw (werk)ruimte. Wij werken hiervoor samen met partners binnen diverse specialisme, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, studenten en stagiaires. Wij geven ons team de kans om hun talenten in te zetten en hun creativiteit verder te ontwikkelen. Gezamenlijk zorgen ze ervoor dat jouw restmaterialen een nieuwe functie krijgen en onnodig afval wordt voorkomen.

Met passie werken we met mensen, voor mensen

Een eigen duurzaam product?
Neem contact op!

Heb jij restmaterialen en wil je daar duurzaam producten van laten maken?

Neem contact op en maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden voor circulaire producten te bespreken.