Over ons

Hoi,
ik ben Monique.

Initiatiefnemer en upcycling designer van No Waste Decoration. 

Als interieurstyliste verbaas ik mij al jarenlang over de grote hoeveelheden mooie materialen die weggegooid worden bij winkels, groothandelaren en bedrijven. Dat kan zijn omdat het uitgelopen collecties betreft, maar ook stalenmateriaal, afgekeurde partijen en overproductie. Kwalitatief hoogwaardige materialen die als afval gedumpt worden op de alsmaar groeiende afvalstapel. 

Onvoorstelbaar dat er vaak niks meer mee gedaan wordt!

Daarom heb ik besloten mij te storten op het bieden van oplossingen binnen de interieursector. De afvalstromen zijn onze nieuwe grondstoffen. Deze verwerken we tot nieuwe producten en brengen we weer terug in de keten. Samen met een team, ontwerpen en maken we bruikbare producten en maken we interieurs met een circulair verhaal.

 

Onze missie

Het is onze missie om interieur en woonaccessoires op een creatieve manier circulair te maken en op die manier de hoeveelheid restmaterialen in de woonsector te verkleinen. Hierbij richten wij ons op bedrijven, zorginstellingen, interieurarchitecten en -stylisten die een oplossing zoeken voor restmaterialen binnen het interieur dat ze graag een 2e leven willen geven in plaats van af te danken. Deze materialen kunnen in het eigen interieur weer terugkomen of elders toegepast worden. Circulair inrichten vinden we belangrijk en op deze manier bieden wij onze unieke toegevoegde waarde. 

Onze visie

Het verbinden van de partijen die reststromen hebben en circulaire oplossingen zoeken is één van de belangrijkste doelen. Waarbij wij van afgekeurde partijen, uitgelopen collecties en overproductie uit de woonsector, producten ontwerpen en maken.

De nieuwe producten die ontstaan uit de reststromen brengen we terug in eigen collecties, interieurs of worden via een ander kanaal aangeboden. Hierdoor wordt het mogelijk een grotere doelgroep kennis te laten maken met circulair inrichten en dit tot een hoger niveau te tillen.

Dat doen we door met een dosis creativiteit oude, vaak ongebruikte materialen een 2e leven te geven. Dat kunnen diverse gebruiksartikelen zijn. Al ligt onze passie bij interieuritems.

We zien nu al dat ons denkbeeld van materialen en hoe we hiermee omgaan aan het kantelen is.
Mensen vinden het toepassen van circulariteit belangrijk en bedrijven hebben zich hoge doelen gesteld ten aanzien van afvalvermindering.

No Waste Decoration beaamt dit en zoekt continu naar nieuwe manieren om kwalitatief hoogwaardige restmaterialen circulair toe te passen en hierdoor nieuw leven in
te blazen in de toekomstige interieursector. Daar worden we echt blij van.

Met een dosis creativiteit en durf ten aanzien van circulair inrichten willen we een switch maken bij het inrichten. Minder invoer uit het buitenland en meer gebruik van grondstoffen en materialen die er al zijn. Dat is een heel realistisch doel maar vergt ook anders denken en doen. Daarmee helpen we ook interieurarchitecten en -stylisten door het bieden van circulaire bruikbare producten en decoraties.

Het doel is om in 2025 tientallen bedrijven te helpen met het verwerken van hun eigen reststromen naar nieuwe woonaccessoires, decoraties en producten. Op deze manier zijn we een schakel in de keten.

 

Onze toegevoegde waarde.

Samen met de juiste duurzame combinaties in materiaal en kleur vinden we het belangrijk dat onze producten passen bij de huidige trends. Oud en nieuw combineren we dus op een unieke en creatieve manier. Waarbij we het liefst streven naar praktische toepassingen en een WAUW effect.

De energie die we krijgen door van restmaterialen mooie nieuwe dingen te maken, willen we meegeven in onze producten. Deze zullen direct of indirect een verhaal vertellen. Dit vinden wij een absolute meerwaarde voor het product en de afnemer.

Ambacht gaan we zichtbaar maken. En dit allemaal in samenwerking met mensen en talenten die hier tot nu toe de kans niet voor kregen. Laten we elkaar versterken en verbinden door middel van creatief hergebruik in het interieur. Want het streven is een wereld waar interieurdesign en circulariteit hand in hand gaan.

 

Onze extra diensten.

Workshops:

Naast het ontwerpen en maken van producten geven we met veel passie creatieve workshops. Ook hierbij gaan we uit van hergebruik van materialen. Het mag met bedrijfseigen reststromen zijn. Maar we hebben ook een netwerk van leveranciers die graag hun medewerking verlenen aan het opnieuw inzetten van hun uitgelopen collecties en reststromen. Dat kan bij ons in het atelier. Maar dat kan ook elders op locatie. Extra gezellig voor de deelnemers is dit te combineren met een hapje en een drankje. Veelal op unieke locaties of bij jullie bedrijf of feestje.

 

Interieur advies en -styling:

Bedrijf of particulier.

Dan heb je misschien ook al eens ervaren dat duur aangeschafte interieur items niet meer passen na een verhuizing of verbouwing. Wij bieden creatieve oplossingen. Gordijnen maken we weer passend, vloerbedekking worden vloerkleden, van resten behang maken we wandpanelen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

We geven kleuradvies en verzorgen volledige re-styling op basis van hergebruik. Want de pareltjes uit jouw interieur vormen de basis van het advies voor een unieke en fijne leefomgeving.

 

Kan ik je ergens in bijstaan of interesse in samenwerking?

Ik help heel graag in het meedenken, ontwerpen en uitvoeren.

Inmiddels weet je waar ik energie van krijg en deel ik dat graag samen mijn ervaring en kennis.

 

Neem contact met ons op!

Creatieve groet,

Monique