Interieuradvies

Wil je jouw pand en/of (werk)ruimte  opnieuw inrichten? Vind je het belangrijk dat materialen worden hergebruikt? Wil je dat de inrichting van het pand of de ruimte aansluit bij wat het bedrijf wil uitstralen? No Waste Decoration maakt duurzame producten van restmaterialen en geeft duurzaam interieur- en stylingadvies op maat. Op deze manier worden materialen, producten en meubelen hergebruikt en niet weggegooid en No Waste Decoration regelt alles van A-Z.

Wat is duurzaam interieuradvies?

Duurzaam interieuradvies gaat over het recyclen, upcyclen, downcyclen of hergebruiken  van producten. Vaak worden materialen, producten en meubelen weggegooid die nog goed zijn en bruikbaar. Met duurzaam interieuradvies kijkt No Waste Decoration hoe jij restmaterialen in jouw pand of ruimte opnieuw kunt inzetten. Monique en haar team geven graag advies over hoe het pand of de ruimte het beste ingericht kan worden gezien de functie die het heeft en de middelen die al voorhanden zijn.

Enkele voorbeelden van advies en uitvoering op basis van hergebruik

Waarom kiezen voor duurzame interieurinrichting?

In een weggooi-maatschappij kun je als organisatie een verschil maken door zorg te dragen voor de mensen die het werk leveren en de ruimte waarin ze dat doen. Door met aandacht om te gaan met de middelen die we tot onze beschikking hebben, zorgen we er samen voor dat niet alleen het welzijn van onszelf erop vooruitgaat, maar ook van onze omgeving. Met aandacht omgaan met de middelen die we tot onze beschikking hebben, zorgt er op de lange termijn voor dat we de aarde niet uitputten en meewerken aan milieubehoud.

Gewoon omdat wij houden van de natuur en dat door willen geven aan de volgende generaties

Hoe zorgen wij voor een duurzaam interieur?

Veel materialen en meubelen zijn vaak nog bruikbaar, ook al zijn ze niet meer 100% nieuw. Wij zorgen ervoor dat ruimtes ingericht worden met duurzame producten. Dit zijn nieuwe producten van oude- of niet gebruikte materialen en meubelen. Deze restmaterialen kunnen we veranderen door de vorm en of functie ervan aan te passen. Met als doel dat de duurzame producten bijdragen aan de functie van de ruimte waarin ze gebruikt worden en aan de doelstellingen van de organisatie.

Wij ontwerpen, maken, en nog veel meer....

Hoe kun jij restmaterialen voor jouw organisatie gebruiken?

Restmaterialen zijn materialen zoals woontextiel, wandbekleding, harde of zachte vloerbedekking, raambekleding, gebruiksvoorwerpen of meubelen in jouw pand of (werk)ruimte die je niet meer gebruikt. Meestal verdwijnen deze in de container wanneer er een nieuwe inrichting wordt gekocht, maar je kunt deze restmaterialen ook een nieuwe vorm of functie geven door er duurzame producten van te laten maken en opnieuw te gebruiken voor je inrichting.

Lees hier meer over duurzame producten ->

Enkele voorbeelden van restmaterialen

Wat voor soort ruimtes richten we duurzaam in?

De ruimtes die we duurzaam inrichten binnen organisaties kan alles zijn van een ontvangsthal tot de bezemkast. Overal zijn toepassingen voor te bedenken die passen bij de functie van de ruimte, maar ook de identiteit en imago van de organisatie. Voorop staat dat de medewerkers en bezoekers zich comfortabel voelen in de ruimte. De gedachte hierachter is dat wanneer men zich op zijn gemak voelt, er ook ruimte ontstaat om creatief te zijn ongeacht het beroep of de functie die iemand heeft.

 

Enkele voorbeelden van ruimtes die wij duurzaam inrichten

Werkwijze No Waste Decoration

Fase 1 - Kennismaking

Kennismaken persoon / bedrijf. Bespreken wensen en doelen.

Fase 2 - Oriënteren

Onderzoek duurzame styling passend bij persoon / bedrijf.

Fase 3 - Duurzaam product

Optioneel - Duurzame producten laten maken van (eigen) restmaterialen

Fase 4 - Voorstel

Je ontvangt van ons een voorstel en tevens interieuradvies

Fase 5 - Interieurstyling

Uitvoeren interieuradvies naar ware interieurstyling

Ook een duurzaam interieur?
Neem contact op!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw duurzame interieur?

Neem contact op met Monique van No Waste Decoration en maak een afspraak om de mogelijkheden voor een circulair interieur te bespreken.